Kermis Vlissingen moet op zoek naar vervanger voor reuzenrad

VLISSINGEN – De kermis in Vlissingen, die vrijdag begint, zal het dit jaar zonder reuzenrad moeten stellen.
De attractie komt terug van een internationaal evenement uit Bangkok, maar arriveert door oponthoud te laat in Zeebrugge. De gemeente is al naarstig op zoek naar een vervanger.

Jan Vallentgoed, de kermisexploitant die met het reuzenrad naar Vlissingen zou komen, heeft in maart, april en mei met het rad meegedaan aan een ‘reizend pretpark’ in Thailand. “Door de tsunami in Japan is het hele schema van scheepstransporten met auto’s en ander rollend materieel van AziĆ« naar Europa ontregeld. En daardoor is ook de route voor het schip dat ons reuzenrad zou terugbrengen veranderd. Het leek erop dat we twee tot drie weken voor de Vlissingse kermis zouden aankomen, maar dat lukt toch niet.”

Het schip wordt vrijdagnacht pas verwacht in Zeebrugge. De kermis wordt vanaf donderdagochtend opgebouwd en wordt vrijdagmiddag geopend. Het reuzenrad kan dan niet meer worden opgebouwd.

Vallentgoed vindt het erg jammer dat hij niet naar Vlissingen kan komen. “We stonden er vorig jaar voor de eerste keer en wilden heel graag terugkomen. De samenwerking met de gemeente en de ondernemers in Vlissingen is ons erg goed bevallen. Het is me een doorn in het oog dat we er nu toch niet bij kunnen zijn. We keken echt uit naar de kermis in Vlissingen. Als het ons wordt gegund, willen we er volgend jaar weer wel graag bij zijn. Ik ben er ziek van dat het nu niet kan.

 

Een reactie plaatsen